Ahad, Disember 23, 2012

Keperibadian Tuanku Sultan Kelantan "Sultan Muhammad 5"

Apa yang dipaparkan di sini hanyalah beberapa gambar yang dilink secara terus dari facebook page Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan Kelantan. Untuk melihat dan membaca selengkapnya silalah berkunjung ke fanpage Baginda di alamat;
https://www.facebook.com/pages/Duli-Yang-Maha-Mulia-Tuanku-Sultan-Kelantan/147797738592383Tuanku Muhammad Faris Petra telah selamat dimasyhurkan sebagai Sultan Kelantan yang baru pada hari Isnin 13hb. September, 2010.


"Allahu Akhbar" Ganti "Daulat Tuanku" - Sultan kelantan


Jika sebelum ini rakyat Malaysia cukup sinonim dengan lafaz dan ucapan “Daulat Tuanku” bagi menggambarkan kepatuhan dan penghormatan kepada institusi raja dan sultan.. namun sejak YM Tuanku Faris Petra dimasyhurkan sebagai Sultan Kelantan yang baru, seruan “Daulat Tuanku” telah diubah kepada seruan “Allahu Akbar”Sesungguhnya rakyat Kelantan cukup bertuah kerana dikurniakan seorang sultan yang bukan sahaja berjiwa rakyat, tetapi juga 'berjiwa agama'.Tuanku Sultan Perihatin terhadap Rakyat.Tiada beza cara Tuanku Sultan berpakaian.Peminat setia red warrior.Sultan Kelantan lucutkan gelaran 'Datuk' Ibrahim Ali.


Semuanya dalam fanpage Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan Kelantan.
Silalah berkunjung ke fanpage Baginda di alamat;

https://www.facebook.com/pages/Duli-Yang-Maha-Mulia-Tuanku-Sultan-Kelantan/147797738592383

Atau KLIK pada gambar.... untuk mengikuti cerita selanjutnya.

Tiada ulasan:

Disqus for Jalanan Hamba